Αρχική | Εκτύπωσε ή Αποθήκευσε ως PDF | Αποθήκευσε ως WORD | Αποθήκευσε ως HTML

»People are very polite, enjoyable and healthy, they live well and have fun». Swedish travelersʼ narratives from 18th century Greece

Διάλεξη από τον Βασίλη Σαμπατακάκη, καθηγητή Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Lund

2019-02-26


Ο δρ Βασίλης Σαμπατακάκης, καθηγητής Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Lund, θα μιλήσει για τις εντυπώσεις των σουηδών περιηγητών με τίτλο ”People are very polite, enjoyable and healthy, they live well and have fun” – Swedish travelers’ narratives from 18th century Greece, στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Μητσαίων 9. 

Από τα μέσα του 17ου αι. πολλοί Σουηδοί ταξιδευτές επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να δουν τα απομεινάρια της αρχαιότητας, χειρόγραφα της Καινής Διαθήκης, να ερευνήσουν φυτά και βότανα, κλπ. Δύο από αυτούς μας κληροδότησαν πολύτιμο υλικό: Ο Jacob Jonas Björnståhl που ήταν ο πρώτος επιστήμονας που επισκέφθηκε την Θεσσαλία και ο Adolf Fredrik Sturtzenbecker που επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Και οι δύο πέθαναν στην Ελλάδα αφήνοντας ταξιδιωτικά ημερολόγια και σημειώσεις που αποκαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα της Ελλάδας της περιόδου εκείνης.

Πρόσκληση

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Οι διοργανωτές,
Οι Πρεσβείες και τα Ινστιτούτα των Βορείων Χωρών, η Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών


Εκτύπωση στις: 2024-02-21
Από την ιστοσελίδα: Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών
https://www.sia.gr/el/sx_PrintPage.php?tid=281