Αρχική | Εκτύπωσε ή Αποθήκευσε ως PDF | Αποθήκευσε ως WORD | Αποθήκευσε ως HTML

Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών

Το Ινστιτούτο

Το Ινστιτούτο: Πώς θα φτάσετε στο Ινστιτούτο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

2020-06-09


Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται σε απόσταση 31 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.

Σας παραθέτουμε τρεις εύκολους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φτάσετε στο Σουηδικό Ινστιτούτο από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Μετρό

Ο σταθμός Ακρόπολη του μετρό απέχει λίγα λεπτά με τα πόδια από το Ινστιτούτο. Από το αεροδρόμιο πάρτε τη μπλε Γραμμή 3 (Αεροδρόμιο–Δημοτικό Θέατρο) μέχρι το σταθμό Σύνταγμα. Από εκεί με την κόκκινη Γραμμή 2 (κατεύθυνση προς Ελληνικό) αποβιβαστείτε στον επόμενο σταθμό, Ακρόπολη. Δρομολόγια εκτελούνται κάθε μισή ώρα (00ʼ και 30ʼ) μεταξύ 6 π.μ. και 11.30 μ.μ. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 45 λεπτά και το κόστος είναι 9€.

Σημείωση: βεβαιωθείτε ότι έχετε επικυρώσει το εισιτήριό σας στα μηχανήματα που είναι τοποθετημένα στις εισόδους προτού κατεβείτε στις αποβάθρες και επιβιβαστείτε στο μετρό.

Λεωφορείο Express X95

To λεωφορείο express X95 εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το Σύνταγμα κάθε 15-25 λεπτά, 24 ώρες το 24ωρο. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά και κοστίζει 6€. Από το Σύνταγμα μπορείτε να συνεχίσετε για το Ινστιτούτο με τα πόδια (περ. 15 λεπτά χωρίς βαλίτσα), με μετρό ή ταξί. Αν πάρετε το μετρό, πάρτε την κόκκινη Γραμμή 2 (κατεύθυνση προς Ελληνικό) και αποβιβαστείτε στον επόμενο σταθμό, Ακρόπολη. Εάν πάρετε ταξί, το κόστος ξεκινά από 3,50€ και αυτό είναι το κατά προσέγγιση κόστος που πρέπει να υπολογίσετε για τη διαδρομή από την πλατεία Συντάγματος προς το Σουηδικό Ινστιτούτο.

Ταξί

Η διαδρομή με ταξί διαφέρει από 35 λεπτά έως 1 ώρα, αναλόγως την κίνηση, και το κόστος ανέρχεται στα 40€ από τις 5:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα και στα 54€ από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται διόδια, αποσκευές κλπ.


Εκτύπωση στις 2024-07-22
Από την ιστοσελίδα Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών
www.sia.gr/el/sx_PrintPage.php?aboutid=46