Αρχική | Εκτύπωσε ή Αποθήκευσε ως PDF | Αποθήκευσε ως WORD | Αποθήκευσε ως HTML

Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών

Το Ινστιτούτο

Το Σουηδικό Σπίτι: Το Σουηδικό Σπίτι στην Καβάλα

2020-04-16


Το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών διαθέτει ένα οίκημα στην Καβάλα. Το «Σουηδικό Σπίτι», όπως αποκαλείται σήμερα, προσφέρει ένα ξεκούραστο και ενθαρρυντικό εργασιακό περιβάλλον για ερευνητές και καλλιτέχνες. Η περίοδος λειτουργίας του είναι από τον Μάρτιο μέχρι και το Νοέμβριο. Το «Σουηδικό Σπίτι» έχει επίσης τη δυνατότητα υπό ορισμένες συνθήκες να φιλοξενήσει ακαδημαϊκά προγράμματα, συνέδρια και σεμινάρια.

Το κτήριο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της σχολής Bauhaus όσον αφορά την αρχιτεκτονική του και μαζί με τον κήπο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο από τις ελληνικές αρχές. Βρίσκεται ψηλά στο δυτικό τμήμα της πόλης, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Καβάλας. Διαθέτει δέκα υπνοδωμάτια με ένα έως τρία κρεβάτια, καθώς και ένα διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε άτομα. Η οικία διαθέτει επίσης δύο κοινόχρηστες κουζίνες, δύο μπάνια, δύο τουαλέτες, μια κλιματιζόμενη αίθουσα μελέτης εξοπλισμένη με υπολογιστή, εκτυπωτή και σαρωτή, ένα σαλόνι με βιβλιοθήκη και βεράντες με φανταστική θέα προς την πόλη της Καβάλας και το Αιγαίο. Ασύρματο δίκτυο Wi-Fi διατίθεται σε όλους τους χώρους. Το «Σουηδικό Σπίτι» διαθέτει επίσης έναν μεγάλο κήπο με ελαιόδεντρα, βότανα και μυρωδικά.

Για τη λειτουργία και τη συντήρηση της οικίας είναι υπεύθυνη μια Σουηδή ελληνόφωνη επιμελήτρια, η οποία είναι διαθέσιμη Δευτέρα-Παρασκευή, 09:30-15:00.

Photo: Vasilis Theodorou


Εκτύπωση στις 2023-05-28
Από την ιστοσελίδα Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών
www.sia.gr/el/sx_PrintPage.php?aboutid=18